Albufeira

Grenzeloos genieten in Albufeira Albufeira is dé toeristische hoofdstad van Portugal. Er is hier zoveel te beleven. Geniet van de mooiste stranden en ervaar alleen maar plezier in Albufeira. Laat het dagelijkse leven, zorgen en stress in Nederland van uw schouders vallen en ervaar hier grenzeloze vrijheid. Ga ook is naar Portugal vakantie voor meer aanbiedingen!

Geschiedenis

De oorspronkelijke inwoners van Albufeira waren de Romeinen. Zij noemden het plaatsje Baltum. De Romeinen waren de grondleggers van de economie van het plaatsje. Zij zetten een intensieve agricultuur op en een ruilhandel. De aquaducten en bruggen die door de Romeinen zijn gebouwd zijn nog steeds te vinden in Albufeira. Ruilhandel werd veel gevoerd met Noord Afrika. Dit had al resultaat dat er veel Moren naar Albufeira trokken. Zij veranderden de naam Baltum naar Al-Buhera wat het kleine kustmeer betekent. Vervolgens kwam de christelijke overheersing van het plaatsje die de moren wegjoegen. Uiteindelijk maakte Albufeira een onderdeel uit van het koninkrijk Portugal en de Algarve. Albufeira was vaak het slachtoffer van natuurrampen. Het was daarom ook constant bezig met bouwen en het ontwikkelen van het plaatsje. De visindustrie zorgde ervoor dat Albufeira weer een economische groei doormaakte. Uiteindelijk begon in 1960 het toerisme op te bloeien.

2-2Natuur

Albufeira heeft een prachtige natuur. Trek u terug van alle drukte en activiteiten en neem de tijd om de omgeving helemaal in u op te nemen. Albufeira heeft mooie heuvels met heel veel groen. Maar natuurlijk staat Albufeira het meest bekend om haar mooie stranden. Zo vindt u in oud-Albufeira de Praia dos Pescadores. Het strand is ideaal voor gezinnen met kinderen. Er zijn volop strandtentjes en faciliteiten aanwezig. Praio do tunel leent zich perfect uit voor een lange wandeling. Ook vindt u hier de Gruta do Xorino. Dit is een grot waar volgens de Portugezen de Moren zich schuilhielden. Mocht u behoefte hebben aan meer rust moet u bij Praia dos Alemães zijn. Dit is een vrij intieme strand dat is omringd door kliffen. Als u van duiken houdt en de onderwaterwereld wilt verkennen moet u bij Praia dos Aveiros zijn. Deze is ook omringd door kliffen en het ideale strand voor duikers. De Praida da Oura wordt wel het gouden strand genoemd. Het is bijzonder populair onder de toeristen en leent zich perfect uit voor verschillende soorten activiteiten. Het strand heeft de ideale ligging doordat je makkelijk naar de Strip kunt lopen maar ook makkelijk naar het rustigere gedeelte van Albufeira.

Activiteiten en Nachtleven

In Albufeira kan je zoveel doen. U zult zich geen moment vervelen. Zo zijn er een tal van stranden, waterparken en boottochten waar uw waterpret niet op kan gaan. Zo kunt u in Albufeira u adrenaline naar hoger hoogte brengen op de jet ski of op de banaan. Wanneer u niet zo een adrenalinejunkie bent kunt u ook lekker ontspannen op een van de boottochten of heerlijk ontspannen op het strand. De boottochten brengt u langs de kustlijn en geeft u de kans om de grotten te bewonderen. Ook komt u wellicht dolfijnen tegen. Zo kunt u naar de waterparken Slide & Splash of aqualand. Naast deze geweldige wateractiviteiten is er aan land ook heel veel te doen. Zo kunt u Albufeira verkennen op een quad. Ook kunt u op het vast land paardrijden, tennissen, mountainbiken of golven. Er is genoeg te doen! 3-3 Ook is er genoeg cultuur om op te snuiven in Albufeira. Zo kunt u naar de kerk van Albufeira. Deze stamt uit de 18e eeuw en heeft een bijzonder mooie neoklassieke karakter. Ook is het interessant om het archeologisch museum te bezoeken. Hier vindt u heel veel interessante dingen uit de prehistorie. In het centrum van Albufeira vindt u heel veel restaurantjes en winkeltjes. U kunt hier dus heel goed winkelen. In het midden van het centrum vindt u een plein waar er vaak optredens plaatsvinden in de avond.

4-4Nachtleven

Albufeira staat natuurlijk bekend om de Strip. Dit is het walhalla voor de feestgangers. Dit is een straat met bars, kroegen, clubs, discotheken en horecagelegenheden. Er is werkelijk voor iedereen wat wils. Niet zo gek dus dat er massaal duizenden jongeren jaarlijks in Albufeira hun vakantiedagen spenderen. Nederlandse feestorganisaties organiseren de vetste feestjes. Belooft Totally Summer er elk jaar weer een vet zomerseizoen van te maken door de gekste feestjes te organiseren. 5-5

Eten en drinken

Goed en lekker eten en drinken maakt een groot deel uit van een leuke vakantie. Gelukkig is dit goed te doen in Albufeira. In Albufeira wordt er veel gevist het is dan ook niet raar dat in vele restaurantjes lekker vis wordt geserveerd. Een traditioneel gerecht uit de Algarve is de Cataplana. Dit is een gerecht dat bestaat uit heerlijke garnalen. Daarnaast zal je ook tonijn, zee baars, inktvis en sardien vinden op de menu’s die worden aangeboden. Vlees wordt minder geserveerd. Vaak wordt het geserveerd met schaaldieren. Natuurlijk mag iets zoets na het dineren niet ontbreken. Als toetje eten Portugezen vaak cake, gedroogd fruit of andere hapjes gemaakt van amandelen en noten. Ook johanesbroodbonen zal je veel zien. Hier wordt tevens ijs van gemaakt. Een typisch Portugees zoetig hapje is de Dom Rodrigo. Dit is eigeel dat wordt gekookt in een siroop van gekarameliseerde amandel, suiker. In Albufeira is natuurlijk ook de internationale keuken aanwezig en de welbekende fastfoodketens.

Aanbiedingen Albufeira

Albufeira