Azores eilanden

picoDe Azores eilanden zijn misschien wel de mooiste plekken om te bezoeken als men naar Portugal af reist. De Azores eilanden vormen een archipel in de Atlantische oceaan. De eilandengroep ligt op zo’n 1500 kilometer afstand van het vaste land van Portugal en op ongeveer 3900 kilometer afstand van de Amerikaanse oostkust. De eilanden groep bestaat uit 9 bewoonde eilanden en 8 onbewoonde eilandjes. De meeste eilanden zijn vulkanisch, echter heeft het eiland Santa Maria ook een koraal rif. De eilanden zijn dus zoals gezegd vulkanisch en dat betekent dan ook dat er inactieve vulkanen en gebergtes zich bevinden op de eilanden. De hoogste berg bevindt zich op het eiland Pico, op het eiland pico bevindt zich namelijk de berg genaamd Pico.

 

Geschiedenis

De Azores eilanden waren ontdekt in 1427 door Portugese ontdekkingsreizigers. In de 15e eeuw werden deze eilanden ook meteen bevolkt door Portugese pioniers. Tijdens de 16e en 17e eeuw kregen de Azores eilanden een hele belangrijke taak. In deze periode was er namelijk enorm veel handel tussen verschillende continenten en landen. Denk maar bijvoorbeeld aan de VOC uit Nederland die specerijen nodig had uit India. De Azores eilanden dienden dan ook als een soort trade centre voor handelaren over de hele wereld. En het was niet zomaar een handels centrum voor verschillende landen, maar wel een van de grootste handelscentra ter wereld op dat moment. Op de eilanden waren dan ook ontelbaar veel schatten aan spullen en geld te vinden.

Officieel zijn de Azores eilanden ontdekt door Diogo de Silves in de 15e eeuw. Diogo was een kapitein die D. Henrique diende. In die periode waren er belangrijke gevechten gaande op zee in de buurt van de Azores eilanden. Er was onder ander veel piraterij en andere vaarders die als vijandelijk werden gezien door Portugal. Na deze periode werd het redelijk rustig op de Azores eilanden tot 1829. Toen barste er een strijd los op het eiland Terceira tussen de absoluten en de liberalen om de macht in Portugal te verkrijgen.

 

Handige informatieazores 1

De Azores eilanden zijn te bereiken via de internationale vluchtmaatschappijen. Ook hebben 4 eilanden een eigen vliegveld wat erg handig is. De eilanden zelf zijn vaak voorzien op een enkele uitzondering na van openbaar vervoer wat handig is om de eilanden goed te kunnen verkennen. Ook is het huren van auto’s goed mogelijk op de meeste eilanden. En de eilanden waar geen vliegveld gevestigd is kunnen daarnaast ook goed bereikt worden met de boot.

Wat ook erg handig is om te weten over de eilanden is dat de bij de Europese unie behoren. Dat betekent dat er niet per se een paspoort benodigd is, maar dat er ook met een identiteitskaart kan worden afgereisd naar deze prachtige eilanden. Een ander belangrijk punt aan dat de Azores eilanden bij de Europese unie horen is dat er wort betaald met de euro op deze eilanden. Dat is erg handig, want nu is het niet nodig om je euro’s in een andere valuta om te laten ruilen.

Wat erg belangrijk en vooral leuk is om te weten over de Azores eilanden is het klimaat. Het klimaat op de Azores eilanden is namelijk subtropisch met een aangename vaak zachte wind. Dit is heerlijk om activiteiten in te doen, te zonnen of om in uit te rusten.

Op de eilanden zijn ook enorm prachtige natuurgebieden te vinden. Onder andere zijn er prachtig begroeide gebieden met stromende riviertjes te bezoeken, waar ook in gezwommen kan worden. Maar ook de heerlijke stranden zijn prachtig om een bezoekje aan t brengen. En de primitieve dorpjes bezoeken en genieten van de lokale gerechten is zeker een aanrader.

 

Aanbiedingen

Om naar de Azores eilanden af te reizen hebben we een aantal uitstekende opties op een rijtje gezet. Via deze opties kunt u uw droomreis naar de Azores eilanden werkelijkheid maken.

Azores - lastminuteportugal