Inspiratie

Bezienswaardigheden Algarve

Bezienswaardigheden Algarve

De Algarve is onder toeristen de best bezochte streek van Portugal en kent vele badplaatsen. De Algarve is gelegen in het zuiden van Portugal en is kenmerkend door zijn vele rotsen en mooie(zand) stranden. De Algarve is verder ook een populaire overwinter bestemming onder de Nederlanders, de gemiddelde maximumtemperatuur is namelijk 15 graden in de wintermaanden. Verder is de Algarve een ideale vakantiebestemming voor wie in de zomermaanden lekker een weekje er tussen uit wil. Daarom zetten we hier de top 10 bezienswaardigheden even op een rijtje waar u lekker kunt ontspannen tijdens uw lastminute vakantie naar de Algarve.

  • Silves

Silves is een historische plaats in het binnenland van de Algarve. Het stadje kwam tot groei tijdens de moorse overheersing toen het de hoofdstad was van de Algarve. De vestiging torent hoog boven de rest van de stad uit en is zeker een bezoekje waard. Silves kenmerkt zich door de smalle straten en de oude gebouwen die in goede staat zijn gebleven. Men kan in het museum alles te weten komen over de Moorse overheersing die duurde van het jaar 711 tot aan het jaar 1250.

  • Albufeira

De volgende historische plaats die we bespreken is de stad Albufeira. De stad staat bekend om zijn oude gebouwen en zijn oude haven. De stad is jarenlang een klein vissersdorp geweest, echter de laatste jaren is Albufeira uitgegroeid tot een van de grootste badplaatsen van de Algarve. Voor wie rust zoekt tijdens zijn vakantie kan beter een andere plek uitzoeken dan Albufeira, de stad wordt namelijk overspoeld door jongeren die hier vakantie komen vieren.

  • Faro

De hoofdstad van de Algarve is Faro en er is een grote kans dat u tijdens uw vakantie naar de Algarve langs deze stad komt, de luchthaven is hier namelijk gevestigd. Hoewel Faro zelf niet als vakantiebestemming te boek staat is het wel de moeite waard om te bezoeken. Er zijn vele kenmerken uit de middeleeuwen namelijk terug te vinden in de architectuur van de stad. Verder heeft de stad vele terrassen, een mooie haven en een prachtig strand te bieden. Verder staat de oude stadsmuur nog die is gebouwd in de romeinse tijd, 2000 jaar geleden.

  • Praia de Carrapateira

Praia de Carrapateira staat bekend om zijn mooie natuur, de ruwe zee en de mooie stranden. Hoewel het dorp zeer populair is bij surfers is het dorp zelf nog niet ten prooi gevallen aan het massatoerisme. U kunt dus heerlijk op uw gemak dit rustige authentieke dorpje bezoeken.

  • Praia da Marinha

Praia da Marinha wordt gezien als het mooiste strand van heel de Algarve. De Michelin gids heeft dit strand dan ook bestempeld als een van 10 mooiste stranden van heel Europa, mede hierdoor is dit strand dan ook vaak gefotografeerd voor reclamedoeleinden of door reisorganisaties. Het strand wordt omgeven door mooie rotsformaties en het zeewater is van zeer heldere kwaliteit. Doordat het water ook vrij rustig is, is Praia da Marinha zeer populair onder snorkelaars, men kan namelijk zeer ver kijken. Om bij het strand te komen moet men wel een beetje moeite doen, men moet namelijk een zeer lange trap afdalen voordat men bij het strand komt.

  • Caldas de Monchique

Wilt u heerlijk tot rust komen tijdens uw vakantie dan is het aan te raden een bezoek te brengen aan Caldas de Monchique. Hier kunt u namelijk heerlijk tot rust komen in de thermen van het Monchique gebergte, het bronwater is hier namelijk 33 graden warm. Wie een dag in dit kuuroord heeft verbleven komt als herboren en volledig uitgerust terug. Zeker een bezoekje waard dus.

  • Algarve Foia

Vlakbij het kuuroord van Monchique vindt u de hoogste berg van de Algarve, de Foia. Vanaf hier heeft u een prachtig uitzicht het landschap. Het is aan te raden een goede trui mee te nemen want hoe lekker warm het ook kan zijn aan de kust, hoe koel het soms kan zijn op de top. U kunt een heerlijke wandeling maken door het beboste gebied en daarna genieten van het uitzicht over geheel de Algarve.

  • Zoomarine Algarve

Zoomarine Algarve is waterpark gelegen vlakbij Albufeira. In dit waterpark kan men heerlijke genieten van de heerlijke glijbanen en zwembaden die dit park te bieden heeft. Het hoogtepunt van dit park is toch wel de dolfijnenshow en de mogelijkheid om zelf met dolfijnen te zwemmen. Je kan in groepen van 12 of individueel met de dolfijnen zwemmen, je krijgt dan eerst les over de dieren en vervolgens gaat men het water in.

  • Parque Aventura

Voor wie wat meer actie wil tijdens zijn vakantie kan het beste naar Parque Aventura gaan. In dit park kunt u klimmen, tokkelen en paintballen, ideaal dus voor een echte actieve dag en zeker leuk met een groep vrienden. Het park is zo opgezet dat het ook geschikt is voor kinderen, voor iedereen dus een leuk dagje uit.

  • Praia da luz

Wanneer men nog niet vermoeid is van een bezoek aan Parque Aventura kan er voor kiezen om af te reizen naar Praia da Luz. In dit kleine dorpje vindt men vele duik en surfscholen. Verder kan men hier waterskiën, paardrijden, paragliden en mountainbiken. Ideaal dus voor wie er niet van houdt om de gehele dag op het strand te liggen.

Tags: , ,

Leave a Reply