Cascais

Cascais is een populaire badplaats in cascaisPortugal, maar staat tevens bekend als favoriete plek voor de royals om te genieten van de Portugese rust. Deze plek was heel lang niets meer dan een klein vissersdorpje. Door de aardbeving in 1755 moesten de meeste gebouwen opnieuw worden gebouwd. Kort daarna heeft ook de elektriciteit en een spoorweg zich geplaatst in dit dorpje, waardoor deze regio een mooie ontwikkeling doormaakte.

Vandaag de dag staat Cascais dus bekend om zijn prachtige stranden die de hele kustlijn overnemen. Het grootste stand is Guincho en is een echte surfspot voor liefhebbers. Er zijn hier geregeld hoge en krachtige golven te vinden. Andere populaire stranden zijn Torre en Ribeira en hier vind u dan ook veel hotels, bars, restaurants en disco’s. Hier is het water iets rustiger waardoor dit strand beter toegankelijk is voor iedereen. De belangrijkste sfeer is dus dat iemand kan ontspannen of aan het strand of lekker op een terrasje. Wil je na het zonnen even wat anders, dat kan ook! Cascais kent veel kleine woonhuizen, maar deze zijn erg mooi versierd. Sommige huizen hebben zelfs nog de oude pannendaken en gebeeldhouwde balkons. Een wandeling door dit stadje is dan ook zeker de moeite waard!

boca

Het Fort is daarnaast ook een eeuwenoude trekpleister voor toeristen. Het gebouw stamt af van de 16e eeuw en tegenwoordig bevind zich in het gebouw een collectie van het militair museum. Een andere culturele plek in de stad is het stedelijk museum. Hier is een verzameling van archeologische vondsten tentoongesteld. Verder vind u een diversiteit aan oude kerken en prachtige kliffen wanneer u langs de kustlijn wandelt. Vooral de grot Boca-do-inferno is een waar begrip in de regio. Dit is een grot die is ontstaan door de contante sterke golven die tegen de rotsen aanklappen.

 
Wilt u een dag een uitstapje maken, dan zijn Lissabon, Belém, Sintra en Cabo da Roca echte aanraders en op slechts 1 à 2 uurtjes afstand! Voor natuur liefhebbers is vooral Cabo da Roca een aanrader. Dit is het meest westelijke puntje van het Europees contitent. Je hebt er een prachtig uitzicht en je kunt er een mooie wandeling maken langs de verschillende kliffen. Wil je liever wat meer cultuur snuiven dan zijn Sintra en Belém de uitgelezen plek om heen te gaan! Sintra staat bekend om zijn mooie paleizen, prachtige gebouwen en lieve, kleine, smalle straatjes. De sfeer die je hier proeft is enigszins toeristisch, maar erg gezellig en knus. Ditzelfde geld voor Belém. Dit is een voorwijk van Lissabon en was vroeger voor de welgestelden die niet direct in Lissabon wilde wonen. Je vind hier ook het vroegere paleis van Lissabon en het presidentiële paleis. Naast de vele bezienswaardigheden die deze wijk te bieden heeft, is hier ook het beroemde winkeltje voor Pastéis de Belém. Wanneer je van zoete lekkernijen houdt, kun je dit typisch Portugese pareltje niet negeren! De pastéis de nata zijn erg bekend in heel Portugal, maar de beste en oudste komen uit Belém. Schrik daarom niet wanneer u in de rij moet staan voor dit winkeltje, de pastéis de belém zijn het zeker waard. Bovendien gaat de rij meestal vrij snel!

pastéis de belem