Travel

Covão dos Conchos

Misschien wel een van de mooiste plekken van Portugal ligt op een afgelegen plek in het Serra da Estrela Nationaal Park, namelijk het stuwmeer Covão dos Conchos. Tot er een filmpje op dook over dit prachtige verschijnsel waren er dus ook nog maar weinig mensen die er van af wisten. De plek ligt namelijk erg afgelegen in het hoogste gebergte van Portugal. En vaak wanneer mensen op vakantie gaan naar Portugal doen ze dat voor de zon en het strand. Dit gebied was dus ook niet een reden om af te reizen naar Portugal. Maar dat is nu wel anders door de ontdekking van dit mooie gebied.

Om te komen op deze mooie plek moet wel eerst een wandeling worden afgelegd. Er moet namelijk 10km worden gelopen voor je de prachtige bestemming bereikt. Deze wandeling is echter goed te doen. Het is geen bar en boze tocht die heel veel kracht vereist. De enige complicaties die kunnen komen kijken bij deze tocht is wanneer het gebied rond de winter tijd wordt bezocht. Er ligt dan namelijk sneeuw en/of ijs op de weg wat moeilijk kan zijn om voorbij te komen. Maar de reis is hoe dan ook de moeite in ieder geval waard.

Het bijzondere aan het stuwmeer Covão dos Conchos is de grote tunnel in een hoek van het meer. De tunnel lijkt op eerste instantie een prachtig natuurwonder, maar in de werkelijkheid is het halverwege de 20e eeuw aangelegd door de lokale mensen. Het grote gat in het meer ziet er indrukwekkend uit door de begroeide binnenkant van het gat en het water wat naar beneden stroomt. Toch heeft het indrukwekkende gat ook een andere functie dan er prachtig uit zien. Het gat voert het overtollige water uit Ribeira das Naves namelijk af naar het lager gelegen meer Lagoa Comprida.

Het gat wat aangelegd is door de mens is dus een waar wereldwonder om te zien. Het lijkt dan ook wanneer je voor de ingang staat of de tunnel je naar een totaal andere wereld zal brengen. Het is dus al met al een echte aanrader om te bezoeken wanneer er wordt afgereisd naar Portugal.

Leave a Reply