Sport

De nationale sport van Portugal

Portugal heeft net als ieder ander land natuurlijk een nationale sport. Zo is de nationale sport in Nieuw Zeeland rugby en die van India cricket. Portugal is gelegen in Europa en heeft dan ook een typisch Europese sport als nationale sport, namelijk voetbal. Portugal staat goed bekend als een enorm voetbal land wereld wijd en dat hebben ze in het verleden met grote spelers als Luis Figo en Deco ook goed laten zien. Tegenwoordig hebben ze een andere wereldster in hun bezit genaamd Cristiano Ronaldo. Cristiano Ronaldo is samen met de Argentijnse Messi de beste voetballer van het moment. Zo hielp Cristiano Ronaldo Portugal nog aan het Europese kampioenschap van 2016.

Naast het Europese succes van Portugal doen de Clubs uit eigen land het ook goed in Europa. De drie beste clubs van Portugal: Sporting Lissabon, FC Porto en Benfica gooien vaak hogen ogen in het miljoenen bal. In de afgelopen decennia hebben dan ook grote spelers als Cristiano Ronaldo, Iker Casillas en andere grote namen gespeeld voor een van deze clubs.

Naast dat Portugal dus een paar grote clubs heeft, heeft Portugal ook een bevolking die helemaal voetbal gek is. In Portugal zitten de stadions dan ook vaak tot de nok gevuld met fans. En als ze niet in het stadion zelf zitten dan zitten ze vaak bij een lokale bar of kroeg gezamenlijk en fanatiek de wedstrijden te bewonderen. Overdag gaat het dan naast het werk en andere zaken dan ook vooral over het voetbal bij de Portugese bevolking, want ze zijn helemaal voetbal gek. Naast de liefde voor voetbal hebben de fans van de grootste drie clubs van Portugal het vaak wat minder op elkaar. Er heerst altijd een enorme rivaliteit tussen deze teams in de landelijke competitie. Wanneer de teams dan ook tegenover elkaar staan in een wedstrijd is er enorm veel spanning en sensatie in de machtige stadions.

Al met al is het voetbal dus enorm belangrijk voor de Portugese bevolking. Als er dan ook op vakantie gegaan wordt naar Portugal is het een echte aanrader om met de lokale bevolking een voetbalwedstrijd te bezoeken of bij een lokale bar of kroeg de gezellige en fanatieke sfeer te proeven.

Leave a Reply