Beleef Portugal

Eilandtour op Madeira

Met een oppervlakte van maar 740,7 km² is het mogelijk om in één dag heel het eiland rond te rijden. Maar om echt wat te kunnen doen heb je langer de tijd nodig. Madeira heeft namelijk een hoop te bieden.

Wanneer je met het vliegtuig aankomt zal je landen op Aeroporto Internacional da Madeira Cristiano Ronaldo. In 2016 kreeg het deze naam. De naam van de bekendste Funchalees. De voetballer Cristiando Ronaldo is namelijk geboren in de hoofdstad van Madeira.
Landen op het vliegveld is een uitdaging. Voor piloten is een speciale training verreist om er te mogen landen. De landingsbaan is namelijk redelijk kort en het is er moeilijk landen door de hoge berg naast de landingsbaan en de oceaan aan de andere kant van de baan. Een deel van de baan staat op een enorme brug van 200 pilaren.

Eenmaal in Funchal kan je genieten van de mooie gebouwen die er staan. Zo staat het paleis van São Lourenço er. Een oud fort dat ook diende als een paleis. Het gebouw is al meer dan 500 jaar oud! Daarnaast kan je de oude kathedraal Sé do Funchal bezoeken. Verder zijn er tal van botanische en tropische tuinen. Wanneer je door het eiland rijdt zal je merken hoeveel mooie bloemen en planten er aanwezig zijn op het eiland. Madeira wordt dan ook wel het ‘’Bloemeneiland’’ genoemd.

Aan de andere kant van het eiland vind je het meest noordelijke dorp van Madeira. Porto Moniz staat bekend om zijn relaxte sfeer en je kan er genieten in één van de natuurlijke zwembaden. Vanuit het dorp is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het Fort van João Batista. Nu is er een aquarium in gevestigd, maar toen het gebouw in 1730 klaar was diende het om piraten te weren.

Als je richting het oosten rijdt kom je Santana tegen. Dit dorp staat bekend om de traditionele huisjes die er staan. De huisjes zijn driehoekig met strooien daken. Tegenwoordig worden deze huizen gebruikt door toeristen, maar vroeger waren het vooral boeren die in de huizen woonde. De huisjes zijn wit, hebben rode deuren en ramen met blauwe kaders eromheen.

Het is aan te raden om er goed de tijd voor te nemen om heel het eiland te ontdekken. Het heeft zoveel te bieden. Van hun rijke cultuur met mooie gebouwen tot aan de schitterende flora van het eiland. Op Madeira is altijd genoeg te doen.

Leave a Reply