Ericeira

Portugal ligt met de gehele westkust aan de Noordzee en overal en nergens zijn stranden te vinden. Een van de meest populaire gebieden langs de westkust van Portugal is het traditionele vissersdorpje Ericeira. Wanneer vanaf de kust naar de zee gekeken wordt ziet men niet alleen veel vissers, die elke dag met veel plezier en toewijding hun werk aan het doen zijn, maar ook talloze surfers en bodyboarders. Ericeira staat ook wel bekend als een mekka voor surfers en wordt wereldwijd officieel erkend als een wereldsurfreservaat.

De bijzondere kenmerken van Ericeira

Naast dat Ericeira wereldwijd bekend staat als de perfecte plek voor surfers, is het ook voor de overige vakantiegangers onder ons een

uitstekende plek om de vakantie door te brengen. Langs de kust kijkt men hun ogen uit over de hoge kliffen die afgewisseld worden met kleine strandjes. Daarnaast is er ook veel natuur 1567654525_f3bd90c9c3_mte zien, dat met de grootste zorg behandeld wordt door de bevolking van Ericeira.

In Ericeira zijn ook tal van gezellige kleine straatjes te vinden, waar veel traditionele restaurantjes te vinden zijn, die het hele jaar door geopend zijn voor de toeristen die op elk moment richting Ericeira komen. De bevolking ontvangt de toeristen jaar in jaar uit weer met open armen en laat ze meegenieten met zomerse vakantiesfeer.

De cultuur van Ericeira

Op een half uur rijden met de auto licht Lissabon, de hoofdstad van Portugal. Met de auto kunt u vanuit Ericeira al snel de snelweg op, waarna u heel gemakkelijk naar Lissabon rijdt. In Lissabon kunt u genieten van de Portugese cultuur en zijn er talloze 5826209660_35b35de006_mdingen te beleven, zoals de klim naar het kasteel van Sint-Joris.

Vanaf dit kasteel heeft u een prachtig uitzicht over heel Lissabon uit en kunt u genieten van de geschiedenis van Lissabon.

Rondom Ericeira, maar ook in Ericeira zelf kunt u de cultuur van Portugal optimaal beleven. Een aanrader is om gewoon de auto in te springen en om in en rond Ericeira te rijden en u kijkt gegarandeerd uw ogen uit.

Het klimaat van Ericeira

In Ericeira is een mediterraans klimaat aanwezig, wat betekent dat het droge zomers kent en dat er weinig verschil te merken is tussen de verschillende seizoenen. In dit gedeelte van Portugal is een van de warmste klimaten van Europa aanwezig en ligt de temperatuur in de winter op gemiddeld 15 graden. In de zomermaanden kan dit oplopen tot 28 graden. Echter zult u van deze hitte niet veel last hebben door de zeewind die vrijwel dagelijks aanwezig is. Hierdoor blijft het aangenaam warm.

Het eten in Ericeira

Doordat Ericeira een traditioneel vissersdorp is, zijn hier talloze visgerechten te vinden, waarbij je het echte traditionele Portugal ervaart. In Ericeira zijn veel restaurants en cafe’s te vinden die, door de gunstige prijzen, veel publiek trekken. Natuurlijk zijn er ook internationale gerechten te vinden, waardoor er voor iedereen iets te eten is. Na het eten kan men heerlijk gaan genieten van een zomerse avond in een van de vele barretjes. Daarnaast is er in Ericeira een discotheek aanwezig, waardoor er tot diep in de nacht veel te beleven is in Ericeira.

Schermafbeelding 2017-02-28 om 12.04.45