Faro

De internationale stad Faro

faro-algarve-portugal-image
Het land zelf is al prachtig om naar toe te gaan en te beleven, Portugal. Daarnaast heeft het land verschillende mooie steden zoals Lagos, Lissabon, Funchal en natuurlijk Faro. Faro ligt in het zuiden van Portugal en het is de hoofdstad van de gemeente Faro. De stad heeft een interessante geschiedenis en die geschiedenis heeft ook zijn mooie sporen achter gelaten. Zo heb je kathedralen, kerken en nog meer historische gebouwen. In Faro kan je ook heerlijk op het strand liggen en de stad heeft een bekend vliegveld waar veel internationale vliegtuigen landen. Kortom genoeg te beleven in Faro dus lees gauw verder en kom erachter wat er nog meer te beleven valt.

De geschiedenis van Faro

De stad Faro kent een interessante geschiedenis en deze heeft ook zijn sporen achter gelaten. Het begint al in de IJzertijd, uit archeologische vondsten is gebleken dat er toen al een nederzetting was in Faro en het was een handelspost in de tijd van de Grieken en Romeinen. In de tijd van de Grieken en de Romeinen werd de plaats verheven naar een stad. De stad heette toen Ossónoba en dat veranderde in 419 naar Santa Maria in dat jaar was de stad in handen van de Westgoten. In 714 werd de stad door de Moren veroverd en Shantamariyya genoemd en in deze tijd leefde de stad op en was er vrede tussen de christenen en moslims voor 5 eeuwen lang. In 1031 kreeg de stad de naam Farão. In 1217 was de stad in oorlog en werd het verwoest door kruisvaarders tijdens de 5de kruistocht. In 1249 werd Faro een onderdeel van Portugal en in 1499 werd de stad helemaal opnieuw opgebouwd. Van dat jaar zijn bijna alle gebouwen nog te bewonderen in Faro. 1540 was het jaar dat Faro stadsrechten kreeg en dat het weer goed ging met de stad. In de 18de eeuw wordt de stad drie keer getroffen door een aardbeving waarvan de laatste de stad volledig heeft verwoest en Faro werd daarna weer helemaal hersteld. In de eeuwen daarna werd alles hersteld en opnieuw gebouwd. In 1974 was er nog een revolutie en daarna is het rustig gebleven en is het nu wat het is.
faro-arco-da-vila

Cultuur in Faro

Naast leuke activiteiten en het strand heeft de stad Faro vooral veel cultuur en geschiedenis die bekeken kan worden. Er kan dus veel cultuur gesnoven worden in de mooie stad van Portugal.

Een van de bezienswaardigheden op cultuur gebied is Arco da Villa. Dit is een van de stadspoorten van Faro en is afkomstig uit de middeleeuwen. De poort leidt je naar het oude stadsgedeelte van Faro. Nog een bezienswaardigheid is het Museu Regional do Algarve een museum die al meer dan 50 jaar open is en typische objecten tentoonstelt uit de omgeving. Het is ook wel een trots van de inwoners van Faro. Dan zijn er ook nog enkele kathedralen en andere gebouwen te bewonderen zoals Faro Cathedral en Teatro Lethes. Natuurlijk zijn er nog genoeg andere bezienswaardigheden en om hier de cultuur af te sluiten is Rua Dr. Francisco Gomes een straat waar je zeker een keer door heen gelopen moet hebben. Vergeet niet de top 5 langs te gaan, verderop in het artikel, als je in de buurt van Faro bent of als je in Faro bent.

Wat te doen in Faro

Faro strand
Als je op vakantie bent in Faro of als je een dagje Faro gaat bezoeken dan zijn er de volgende activiteiten die zeker een aanrader zijn om te doen om Faro te verkennen of te genieten van Faro. Eén van de opties is om lekker op het strand te liggen van Faro genaamd Praia de Faro. Je kunt verschillende activiteiten doen op het strand en een segway tour is één van die activiteiten. Of ben jij leergierig en nieuwsgierig dan kan je in Faro ook langs Centro Ciencia Viva do Algarve wat een soort van museum is die van alles over de wetenschap laat zien en waar je ook zelf met de wetenschap mag oefenen of spelen. En Faro ligt aan de kust dus een boottocht hoort ook wel bij één van de activiteiten die je daar kunt doen. Er worden verschillende tochten aangeboden één van de bedrijven is Formosamar- Ecotourism & Boat Tours. Of als je meer van de uitdaging en avontuur bent is het Algarve luxury bootcamp misschien iets leuks om te doen. Het mag dan wel een bootcamp zijn maar wel met luxe. Zit je liever maar ben je wel van het avontuur dan kan je ook met Rooster Quad Day Tours touren in Faro met de quad. Genoeg te doen in Faro en hierboven las je al iets om inspiratie op te doen.

Een avond in Faro

In de avond is er natuurlijk ook iets te doen om jezelf te vermaken in Faro, genoeg zelfs. Je zou naar Estadio Algarve kunnen gaan een voetbal wedstrijd kunnen bekijken in Faro. Dat is voor de sportliefhebber maar als je niet echt een sportliefhebber bent maar een muziekliefhebber dan kan je naar Recital de guitarra Portuguesa waar vaak live Portugese muziek wordt gespeeld of als je meer van de gezelligheid bent maar ook van de live muziek dan is de bar Ditadura Live music bar wel iets voor jou. Naast activiteiten kan je natuurlijk ook gezellig met vrienden of familie naar Bar CheSsenta of O Castelo gaan om daar een drankje te drinken en te genieten van de sfeer, het weer en de mensen.

Top 5 bezienswaardigheden

faro-algarve-portugal-square
Zoals je hebt gelezen heeft Faro een rijke geschiedenis en die heeft ook de stad gevormd tot wat Faro nu is. Hierdoor kan je nu genieten van schitterende gebouwen en plekken die je zeker gezien moet hebben als je in de buurt of in Faro bent.

  1. Ilhas Desertas
  2. Old Town Faro
  3. Hidroespaco
  4. Carmo Church
  5. Milreu

Top 5 hotels

Bij een mooie stad horen goede hotels en hieronder lees je een top 5 van hotels. Er zijn meer goede hotels en het zijn natuurlijk maar net wat je zoekt maar dan heb je een indruk van goede hotels in Faro.

  1. Pousada de Faro Palace hotel
  2. Hotel Eva
  3. Pensao Central
  4. Casa de Estoi
  5. Hotel Faro

Aanbiedingen Faro

Faro ( algarve algemeen)