Funchal

Geschiedenis

Funchal is een Portugese gemeente van ongeveer 112.000 inwoners op het eiland Madeira. Funchal is hiermee tevens de grootste stad van het eiland. Het eiland Madeira werd in 1421 opgericht door João Gonçalves Zarco. Vandaag de dag staat Funchal bekend als een zeer moderne stad die gelegen is in een uniek gebied. Een natuurlijk amfitheater omringt de stad, met ingang van de haven. De hoogte van deze natuurlijke bescherming kan oplopen tot ruim 1.200 meter. Funchal komt van het woord ‘Funcho’, wat in het Portugees venkelplant betekend. Een deel van de stad is ingesloten in het prachtige natuurgebied van Ilhas Selvagens, die zich in totaal over 160 kilometer ten zuiden van Funchal uitstrekt. In de zestiende en de zeventiende eeuw was Funchal een zeer belangrijke stad voor schepers die naar Indië en de andere kant van de wereld trokken. Funchal stond ook bekend als de enige haven die wijn en suiker te bieden had voor haar bevolking.

http://4.bp.blogspot.com

http://4.bp.blogspot.com

Natuur en klimaat

Funchal heeft een zeer aangenaam en warm zeeklimaat, bij veel mensen staat deze stad echter bekend als een stad met een subtropisch klimaat. Het klimaat in Funchal wordt voornamelijk bepaald door de aanwezigheid van de Atlantisch Oceaan. De Atlantische Oceaan zorgt ervoor dat er hier weinig weersextremen voorkomen. Op jaarbasis valt er in deze stad gemiddeld 600 millimeter aan regen, de meeste regen valt er in de winterperiode. Mensen moeten er wel rekening mee houden dat er een zeer groot verschil is tussen het noorden en het zuiden van dit eiland. Aan de noordelijke kant van dit eiland valt er over het algemeen het meeste regen. De bergachtige gebieden van Funchal hebben namelijk ook vaak te maken met veel bewolking.

Bezienswaardigheden

Er zijn een aantal bezienswaardigheden waar je zeker geweest moet zijn als je een bezoek hebt gedaan aan de prachtige stad Funchal.

Mercado dos Lavradores – Markt van Funchal De markt is een zeer belangrijk beeld van de stad Funchal. Lokale boeren bieden hier hun groenten en fruit aan en zorgen samen voor een kleurenpracht op deze markt. Hier verkopen ook bloemenmeisjes in prachtige traditionele klederdracht hun bloemen. Tenslotte bieden hier de lokale vissers hun vers gevangen vis aan. Voornamelijk tonijn en zwarte degenvis vliegen als warm broodjes over de toonbank.

Bron : http://www.madeira-onweb.com

Bron : http://www.madeira-onweb.com

De Telefrico – dé kabelbaan naar Monte. De telefrico is een moderne kabelbaan die jou 500 meter boven Funchal brengt. Middels deze tocht heb je een prachtig overzicht op Funchal en de enorme natuurgebieden die de stad bevat. Deze kabelbaan brengt de tot de stad Monte. In Monte staat een kerk, genaamd de Igreja Nossa Senhora do Monte. In deze kerk bevindt zich het graf van de Oostenrijkse keizer Karel de eerste.

Bron : http://esociety-conf.org

Bron : http://esociety-conf.org

Het Santa Catarina park – Natuurpark Als je het centrum van Funchal te druk vindt, en houd je meer van een rustige en groene omgeving dan is dit de ideale plek voor jou! Dit prachtig onderhouden park met een oppervlak van 36000 m² biedt een oase van rust aan. Het park beschikt over een geweldige collectie van bloemen en bomen. Voor de kinderen is er een kleine speeltuin waar zij zich prima kunnen vermaken en lekker kunnen spelen.

Bron : http://static.panoramio.com/photos/large/5736240.jpg

Bron : http://static.panoramio.com/photos/large/5736240.jpg

Standbeeld van Cristiano Ronaldo – Funchal Na het wereldkampioenschap voor clubs in Marrakech, aan het einde van 2014 is het standbeeld van Cristiano Ronaldo in Funchal onthuld. Funchal is tenslotte dé geboortestad van de Portugese superster . Het standbeeld van Cristiano Ronaldo is bijna 3,50 meter hoog en weegt ruim 800 kilo. Het standbeeld heeft een zeer prominente plaats gekregen in Funchal, namelijk op de ‘Praca Do Mar’, dat is de zee promenade waar alle toeristen aan land komen. Niemand kan dus ontsnappen aan de beeltenis van Cristiano Ronaldo.

Bron : www.spitsnieuws.nl

Bron : www.spitsnieuws.nl

Uitgaan

Als je behoefte hebt aan een stapvakantie moet je niet kiezen voor Funchal. Het is ook weer niet zo dat je je in de avonden verveeld. Het nachtleven is wat meer levendig als bijvoorbeeld Lissabon of Albufeira. Een groot deel van het nachtleven speelt zich in de straten van het centrum af. Diverse straatmuzikanten zorgen voor een zeer gezellige en levendige feeststemming in de straten van Funchal. Er zijn een aantal uitgaansgelegenheden in Funchal die door bezoekers van deze stad wordt aangeraden.
Cafe do Teatro : een gezellig en zeer hip ingericht café waar je heerlijk kunt eten en in de avonden een drankje kan doen. In dit café gaat het om gezien en te zien te worden.
Gloria Latin : als je van ‘latin’ muziek houdt ben jij hier op de juiste plaats. Hier kun je lekker een drankje doen en daarnaast genieten van de heerlijke ‘latin’ muziek.
Prince Albert Pub : een zeer gezellige Engelse pub waar je altijd voetbal kunt kijken op twee mega schermen.
Club Molhe : Dit is een club die gevestigd is in het oude fort. Deze club bevat een bar, disco en een mooie lounge voor bezoekers van de club.
Club Vespas : Dit is een van de meest bekende club’s van heel het eiland. Deze club staat bekend als de ‘kathedraal’.

Top vijf Accommodaties

1. Hotel Quinta Bela Sao Tiago (beoordeeld met een 8.6)
2. Hotel Golden Residence (beoordeeld met een 8.2)
3. Appartementen Fourviews Monumental Lido (beoordeeld met een 7,9)
4. Appartementen FourViews Baia (beoordeeld met een 7,9)
5. Hotel Fourviews Monumental Lido – Winterzon (beoordeeld met een 7,8)
(Bron : sunweb.nl)

Top vijf Restaurants

1. Jasmin Tea House
2. Armazem do Sal
3. Restaurante Mozart
4. Restaurante Goya
5. Restaurante O Tasco
(Bron : tripadvisor.nl)

Top vijf Bezienswaardigheden

1. Pico do Arieiro
2. Quinta do Riacho
3. 7 Wildlife- en natuurtochten
4. Monte Palace Tropical Garden
5. Monte Cable Car
(Bron : tripadvisor.nl )

Aanbiedingen Funchal

Funchal