Inspiratie

Heel veel groen in minho

Als je een echte natuurliefhebber bent en van lekker weer houd is het een aanrader om in de zomer af te reizen naar Minho in het noorden van Portugal. Minho is ontzettend en groen en barst van de planten en diersoorten. Het wordt dan ook niet voor niets de tuin van Portugal genoemd. Het is ontzettend groen dus in deze regio. Dit komt vooral doordat het relatief vaak regent in deze regio.

Minho is misschien wel een van de leukste gebieden om te bezoeken wanneer er wordt afgereisd naar Portugal. Wanneer er naar binnen gereden wordt in dit gebied vallen de groene bergen met de witte toppen meteen op. Het is een adembenemend gezicht. Wanneer er verder wordt gereden in dit gebied zijn er vooral veel weilanden, wijngaarden en historische dorpjes te vinden. In dit gebied zijn ook twee rivieren te vinden die tussen de bergen door naar de Atlantische oceaan stromen. Dit zijn de rivieren Lima en Minho.

Zoals gezegd zijn de historische dorpjes in Minho ook een echte aanrader om te bezoeken. De hoofdstad van Minho is Viana do Castelo die gelegen is aan de rivier Lima. In deze hoofdstad bevindt zich onder andere de bezienswaardigheid Basílica de Santa Luzia. Dit is een prachtige basiliek. De basiliek is gelegen op een wat hoger punt in de stad. Dit zorgt er voor dat er een prachtig uitzicht ontstaat over de stad. Naast de hoofdstad is het iets kleinere stadje Vila Nova de Cerveira de moeite waard om te gaan bezoeken. Het is een enorm klein maar gezellig stadje waar onder andere een leuke markt te vinden is en leuke pleintjes met lekkere cafétjes te vinden zijn. Maar misschien wel het leukste stadje is het sfeervolle Valença. Dit stadje is prachtig gelegen en omringd door een eeuwenoud fort wat het extra speciaal maakt. Het is niet heel erg groot maar de steegjes en gezellige pleintjes zijn zeker het bezoeken waard.

De regio Minho is dus een echte aanrader als je de prachtige natuur van Portugal wilt aanschouwen. Daarnaast bied het veel rust en geeft het je de kans om de meest mooie foto’s te maken!

Leave a Reply