Uncategorized

Het prachtige binnenland van de Algarve

De Algarve is een echte toeristische trekpleister voor Portugal. Er komen enorm veel toeristen waaronder veel Nederlanders af op de zon en stranden van de Algarve. En dat is natuurlijk niet gek. In de vakantie zoeken de meeste mensen naar de zon en ontspanning. Maar de Algarve heeft nog veel meer te bieden dan alleen zijn stranden en zon. De Algarve heeft namelijk ook een prachtig binnenland wat ontdekt kan worden.

In de Algarve is er dus meer te zien dan alleen de stranden en de heerlijke zon. Het binnenland van de Algarve is namelijk even wonderbaarlijk om te zien. Een echte aanrader is dan ook om een auto te huren en verschillende dorpjes te bezoeken in dit gebied. Een mooi voorbeeld hiervan is een roadtrip van Monchique tot Salir. Onderweg op deze roadtrip zijn er tal van onbekende maar wel super leuke dorpjes te verkennen. Een van die dorpjes is het dorpje Alfarce. Alfarce is een bijzonder dorpje, niet om de gebouwen of om de producten die er vandaan komen maar juist om iets heel anders. Dat zijn namelijk de inwoners van Alfarce die enorm gastvrij zijn. Er zijn onder andere openbare wc’s en douche plaatsen wat ideaal is. Maar ook bij het kopen van bijvoorbeeld een brood gaat het er heel anders aan toe dan we gewend zijn. De lokale bevolking introduceert je bij de lokale bakker die vervolgens in zijn eigen huis een brood bakt en verkoopt aan je. Alfarce is dus een echte aanrader.

Het mooiste punt van het binnenland van de Algarve is het onaangetaste heuvellandschap met vele kleine dorpjes die zich daarin bevinden. Doormiddel van ongeharde wegen kan er met de auto naar vele mooi uitzichtpunten worden gereden waar je normaal gesproken nooit kan komen. Het geeft unieke beelden en ervaringen. Wat misschien nog wel het leukst is om te doen wanneer er wordt afgereisd naar de Algarve is het combineren van de Algarve. Dit houd in dat je de fantastische stranden en zon meemaakt die de Algarve te bieden heeft en daarnaast ook nog het binnenland verkent.

Leave a Reply