Beleef Portugal

Lekkernijen uit Portugal

Wanneer je naar Portugal op vakantie gaat zijn er veel lekkere, traditionele gerechten die zeker een keer gegeten moeten zijn. Deze gerechten lopen erg uiteen en in elk gebied is er weer wat anders lekkers te eten. Wanneer u in traditionele vissersdorpjes aankomt, komt de geur van de heerlijke visgerechten u al tegemoet en in de grotere steden lopen de Portugese keukens erg uiteen.

Portugal staat, door de ligging aan de zee, bekend om de viskeuken. Een andere naam voor Portugal is ook wel het land van de vis. Traditionele vissoorten die veel gegeten worden in Portugal gegeten worden zijn sardines en bacalhau. Bacalhau is een vis die in Nederland bekend staat als kabeljouw en is een absolute topper in Portugal en wordt daarom ook in veel restaurants aangeboden. Bacalhau kan op veel verschillende manieren bereid worden en in Portugal is er een gezegde: “365 receptren met kabeljauw, een voor elke dag van het jaar”. Dit laat nogmaals zien hoe populair deze vissoort hier is.

Naast dat er veel visgerechten te vinden zijn in Portugal, staat het land ook bekend om het varkensvlees. Varkensvlees is net zoals vis een van de favoriete ingrediënten in de Portugese keuken.

Naast de kabeljauw en varkensvlees zijn er natuurlijk veel meer andere gerechten te vinden in Portugal en tijdens een vakantie kan het zeker aangeraden worden om in zoveel mogelijk kleine, authentieke restaurants te gaan eten, zodat er zoveel mogelijk van Portugal meegekregen kan worden.

Portugal staat ook bekend om de heerlijke wijnen die het land produceert. Uit Portugal komen kruidige rode wijnen, die ook in Nederland erg populair zijn. Al met al zijn er dus veel verschillende lekkernijen in Portugal te verkrijgen die wereldwijd bekend zijn en daardoor ook veel toeristen naar het land trekken. Mocht er naast de traditionele gerechten ook nog interesse zijn in meer internationalere keukens, dan is er in Portugal ook hierin voldoende aanbod te vinden.

Leave a Reply