Portimão

Portimão is gelegen in de Algarve, in het westerse gedeelte. Portimão telt ongeveer 56000 inwoners, maar toch is het een rustige omgeving om op vakantie te gaan. Portimão ligt namelijk niet bij de chaotische kustplaatsjes en dat is ideaal voor als je opzoek bent naar rust en zon. Het ontspannen stadje heeft een oppervlakte van 75.69 vierkante kilometer en telt onwijs veel bezienswaardigheden.

 

Geschiedenis Portimão

Portimão was vroeger het centrum voor scheepsbouw, sardien visserij en de vis verwerking. Tegenwoordig is Portimão een meer toeristische en bewoonbare stad geworden. Desondanks wordt er nog steeds op kleine schaal gevist in Portimão  met traditionele kleine vissersbootjes die ‘s nachts het water op gaan. Ook zijn de oude vishuisjes en sommige kleine stukjes haven nog steeds te bewonderen in Portimão. Aan het eind van de 19e eeuw beginnen de eerste toeristen al te komen in Portimão en vooral ook naar Praia da Rocha en Santa Catarina. In de loop van de 20e eeuw bleef het aantal toeristen wat naar Portimão en de omliggende plaatsje kwam steeds meer toenemen en dat resulteerde in de bouw van de eerste hotels en appartementjes in deze plaatsen. Tegenwoordig vindt ook de bevolking van Portugal het enorm fijn om in Portimão te wonen vanwege de rust en de mooi gelegen plek van het stadje.

 

Wat te doen in PortimãoDSC_0212

Portimão was dus vroeger vooral een vissersstadje wat werd gezien als de plek voor de vis verwerking. Maar tegenwoordig is het vooral gefocust op toerisme en de bewoonbaarheid van de stad. Naast dat veel mensen Portimão gebruiken als vertrekpunt om naar andere plaatsjes te gaan is er ook veel te doen in Portimão zelf.

Portimão heeft een onwijs historisch centrum met onder andere een paar prachtig oude kerken om te bezoeken. Daarnaast heeft Portimão ook nog een prachtige botanische tuin die dicht gelegen is bij het centrum. Naast de historische mooie plekken van Portimão zoals de kerken en andere prachtgebouwen staat Portimão dus vooral bekend om haar visserij verleden. Hiervan is ook nog veel te zien in Portimão. Er zijn nog vele kleine haventjes die in originele staat zijn waar een bezoek aan kan worden gebracht. Daarnaast worden sommige oude haventjes in Portimão nog steeds gebruikt door oude vissers. Wanneer er ’s avonds naar de zo’n haventje gegaan wordt is er ook een grote kans dat je de vissers echt aan het werk kunt zien gaan.

 

Eten in Portimão85dd1e267cef7f11ba96d531245f82f98dc41a6b2c4a26e590f6f528658431b3

Naast alle bezienswaardigheden in Portimão is het ook erg leuk om een bezoekje te brengen aan een van de fantastische vis restaurants om bijvoorbeeld te dineren. Maar ook tussen de middag is het super leuk en vooral lekker om op een terrasje wat te bestellen. De vis die wordt geserveerd in deze leuke restaurantjes is namelijk afkomstig uit de wateren gelegen voor Portimão en ook gevangen door de traditionele vissers van Portimão. Dit maakt het dus extra leuk maar vooral ook lekker om eens wat te gaan eten bij een van deze restaurantjes in Portimão.

 

Aanbiedingen Portimão

Portimão is dus een stadje waar van alles te zien en beleven is. Het is de ideale plek om op vakantie te gaan als er wordt gezocht naar rust, zon en strand. Daarnaast kan er vanuit Portimão ook heel goed worden afgereisd naar ander bestemmingen door de ligging in de Algarve.

Hieronder zijn nog enkele goede aanbiedingen te vinden voor een reis en verblijf in Portimão.

 

Portimao