São Miguel

Het verlangen om de wereld te ontdekken. Nieuwe dingen te zien en te ervaren. Ga op ontdekkingsreis en verbreed uw wereldbeeld. Ontsnap van alle haast stress en drukte die u ervaart in Nederland en kom weer dichter bij uzelf. Een ding is zeker. In São Miguelzult u alles loslaten en een bijzondere rust ervaren die u verdient. São Miguelsluit u in haar armen en zal u sprakeloos achterlaten. De adembenemende omgeving is niet in woorden te beschrijven.

Geschiedenis

São Miguelis met 759 km2 het grootste eiland van de eilandengroep de Azoren. Dit natuureilandje heeft op dit moment ongeveer 140.000 inwoners. Het eilandje werd ontdekt in 1427 en werd oorspronkelijk al bewoond door Portugezen. De eerste hoofdstad van de eilandengroep was Vila Franca do Campo in Sao Miguel. Toen een aardbeving dit stadje vernietigde werd Ponta Delgada de hoofdstad. Het eilandje heeft vanaf de 15e en 16e eeuw een kolonistische tijd doorgemaakt. Rond 1580-1642 maakte São Migueleen tijd mee van Babylonische gevangenschap. In deze tijd werden de Azoren bezet door Spanjaarden. Uiteindelijk ontstond er een rijke handel in São Miguel. Dit kwam door de gunstige ligging van het eilandje. Sao Miguel leeft voornamelijk van landbouw. Er wordt onder andere thee, bananen en passievruchten verbouwd.

 

Cultuur

São Miguelkent een mooi cultuur van vele vissers en landbouwwerkers. De mensen in São Miguelzijn over het algemeen heel gelovig. Vooral in de stad zult u veel kerken zien. In het historisch centrum van Ponta Delgado vallen vooral de barokke São Sebastião kerk en de Todos os Santos Kerk op. Dat São Miguelgelovig is, is ook terug te merken in hoe uitgebreid de inwoners religieuze tradities in stand houden. Een mooi voorbeeld daarvan zijn de pelgrims die rond de lente een trektocht maken op blote voet. Hierbij bidden en bezoeken ze kerken en kloosters ter ere van de heilige maagd Mary. Deze festiviteit wordt de Romeiros genoemd.

Ook zijn er andere festiviteiten die uitgebreid gevierd worden in São Miguel. Op 29 juni vindt de Sint Peter’s Horse Riders plaats. Dat is een parade van paardrijders die zich verkleden als ridders. Ook carnaval wordt uitbundig op het eilandje gevierd. Ook is het zeker aan te raden om rond oud en nieuw naar São Miguelaf te reizen. In de buurt van de haven van Ponta Delgada wordt dit voornamelijk uitgebreid gevierd. Hier is er onder andere een cruiseschip met een podium en muziek shows.

Natuur

São Miguel is een van de mooiste creaties van moeder natuur. Het wordt niet voor niets de groene parel genoemd. Wanneer je hier aankomt, zal je erachter komen dat São Migueldeze nickname volledig verdient. Bergen, kraters, meren, dichte bossen en kleurrijke flora en fauna. In São Miguelvindt u onaangeraakte natuur. Het vulkanische eilandje zal u adem benemen. De juiste woorden om de natuur van São Miguelte omschrijven zijn moeilijk te vinden. De mooie klanken van de speciale vogel Azores Bullfinch die u op de achtergrond zult horen. Stromend water in de wonderschone meren die u hier zal vinden. U dient deze echt zelf te ervaren.

In het westen van São Miguelvindt u Sete Cidades. Hier vindt u veel kraters van kilometers breed. In Sete Cidades vindt u de uitzichtpunt Vista do Rei. Vista do Rei betekent het uitzicht van de koning. En zo zult u zich zeker voelen. Een koning(in) die uitkijkt over een paradijs. Vanaf dit punt zijn de kratermeren Lagoa Azul en Lagao Verde mooi te bewonderen. Achter deze groene en blauwe meer schuilt een mooi liefdeslegende. Deze legende zegt dat de blauwe en groene meer zijn ontstaan naar aanleiding van een verboden liefde tussen een prinses en een herdersjongen. Nadat de koning de prinses verbood de herder te zien spraken zij nog een keer af. Tijdens de laatste ontmoeting tussen de herder en de prinses was het verdriet zo groot dat de tranen van de prinses de blauwe meer vulden. De groene meer vulde zich met de groene tranen van de herder. De twee meren ontmoeten elkaar bij een brug.

 

Lago de fogo wordt ook wel het vurige meer genoemd. Deze ligt in Serra de Agua de Pau op zo’n 610 meter hoogte. Dit meer is omgeven door een wilde natuur namelijk de Vale Formosso dat het mooie vallei betekend.

In het oosten vindt u natuurlijke warmte bronnen. Hier kunt u heerlijk in zwemmen. De Caldeira Velha vindt u heerlijk stromend helder water omgeven door groen planten en rotsen. In het Terra Nostra Park kunt u genieten van een warmte bron omgeven door een botanische tuin. Ook het heldere water en ijzerhoudende modder in Poca da Beija biedt u uitstekend de mogelijkheid om tot rust te komen.

De indrukwekkende kustlijnen van het eilandje zijn niet te missen. Er zijn heel veel kliffen en inhammen met kleine stranden. De meeste stranden zijn aan de zuidelijke kust te vinden. Dat zijn onder andere Populo, Vinha da Areia en Ribeira Quente.

 

Eten en drinken

São Miguel staat bekend om haar thee die op het eilandje wordt verbouwd. Er wordt dan ook veel groene thee op dit eilandje gedronken. De indrukwekkende theeplantages op het eilandje zijn onmogelijk te missen. Gorreana en Porto de Formos zijn grote theeplantages die u op het eilandje kunt bezoeken. Er wordt p het eilandje ook verschillende likeuren gemaakt van vruchten zoals ananas, guave en passievrucht.

In São Miguel wordt er voornamelijk vis en verschillende zeevruchten gegeten. Een aspect dat belangrijk is in São Miguel is dat het eten ten alle tijden vers moet zijn. Een typisch gerecht van het eiland is makreel met Vilao saus. Een gerecht dat u gegeten moet hebben wanneer u dit eilandje verlaat is Furnas. Dit is een stoofpot van groenten, aardappelen, vlees en vis en wordt klaargemaakt door middel van de warmte van de aarde. Dit wordt gedaan bij het meer van Furnas. Het eten wordt dan letterlijk gegaard door de warmte van de vulkaan.

Meeste restaurantjes zijn over het algemeen te vinden in Ponta Slgada.

Activiteiten

Op het eiland is heel veel te beleven. U kunt niet alleen door gewoon te wandelen de omgeving ontdekken maar ook door middel van bijvoorbeeld paardrijden of fietsen. Tevens kan er een quad bike of een mountainbike worden gehuurd. Voor de daredevils is er ook een mogelijkheid om te paragliden. Dit biedt een mooi perspectief op de verschillende meren. Ook kunnen verschillende kliffen worden beklimt. Een ervaring die u voor altijd bij blijft. Ook kan er worden gegolfd in Sao Miguel. Er zijn maar liefst twee golfbanen.

Ook de watersportliefhebbers zullen zich geen moment vervelen op dit mooie eilandje. Zo kan er worden gekanood in de vele meren en stromingen. Ook het onderwaterwereld kan verkend worden. Ga duiken en maak kennis met kleurrijke vissen en koralen. Ook leent de noordkust zich uitstekend uit om te surfen.

Voor de shopliefhebbers is Ponta Delgada de place te be. Ponta Delgada heeft twee shoppingcenters met een grote hoeveelheid winkels. Wie houdt van kleine ouderwetse winkeltjes moet in de straatjes van de binnenstad zijn.

Aanbiedingen São Miguel

Sao miguel2
Sao miguel1