Beleef Portugal

Stedentrip Porto

porto

Porto

Al eerder belichten wij op de website Lissabon als stedentrip. Nu is het de beurt aan een stedentrip Porto, Portugals op één na grootste stad. Portugal is ook onder de Nederlanders een steeds populairdere vakantiebestemming. Vanuit Nederland vliegen dan ook een hoop maatschappijen naar Nederland, zo bijvoorbeeld ook Vrij Uit. Porto is een havenstad, gelegen waar de Duoro rivier de Atlantische Oceaan bereikt, in het noordwesten van Portugal. In deze bruisende stad is genoeg te doen en beleven, dus presenteren we hierbij onze tips!

In het Miguel Bombarda Art district, is elke twee maanden een event genaamd Inaugurações Simultâneas. In de zaterdagmiddag openen de 20 kunst galerijen die de wijk rijk is tegelijkertijd de deuren voor het publiek, om de nieuwe exposities en werken tentoon te stellen. Dit gaat vaak gepaard met andere kleine events waar een hoop te zien, kopen en eten is. Uiteraard zijn de deuren van elke galerij ook geopend tijdens andere dagen, maar dit event brengt de wijk tot leven en is dan ook heerlijk om een beetje door rond te lopen! In deze wijk zit tevens het gebakcafé Pimenta Rosa. Het café kent een huiselijke sfeer met een simpele inrichting. Het wordt ook wel gesteld dat dit één van de plekken is waar je het beste, homemade, gebak uit Porto kunt eten. Mocht gebak niet je favoriet zijn, kun je hier ook uitstekende pizza’s, quiches en andere desserts nuttigen die van dezelfde heerlijke kwaliteit zijn. Een aanrader!

almada13g

Almada13

Wanneer je op vakantie bent, verwacht het thuisfront uiteraard dat je souvenirs meeneemt. De ideale plek hiervoor is Almada13. Almada13 is een concept store dat haast aanvoelt als een soort mini warenhuis, omdat er zoveel verschillende spullen te verkrijgen zijn. Items gemaakt van kurk, een ketting of een lamp, kleding, kleine schilderijtjes, speelgoed voor kinderen en andere decoratieve objecten voor in huis vind je hier allemaal. In de winkel zit zelfs een klein café waar je van heerlijke pavlovas, gemaakt van een knapperige meringue met een crème vulling, kunt eten en van een kop koffie kunt genieten.

Net zoals vele andere steden door de hele wereld, heeft ook Porto zijn eigen filmfestival. Deze wordt elk jaar gehouden in het mooie Rivoli Theater. Elk jaar komen tijdens dit internationale filmfestival films vanuit de hele wereld bij elkaar, van vele verschillende genres. Uiteraard is dit theater ook te bezoeken wanneer het filmfestival er niet is.

Dit is natuurlijk slechts een kleine greep uit al het moois dat Porto te bieden heeft. Porto kunnen we je zeker aanraden als bestemming voor je volgende stedentrip!

Tags:

Leave a Reply