Lagos

hoofdafbeelding

http://en.wikipedia.org/wiki/Lagos,_Portugal

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Lagos is gevestigd in de provincie Algarve op 30 kilometer van  het meest zuidwestelijke puntje van heel Europa. Lagos bezit tal van mooi strandjes  waar je rustig kan zonnen of van het mooie, heldere water kan genieten.   Lagos is een prachtig stadje  met veel geschiedenis. Hedendaags is Lagos een toeristisch stadje  met veel gezellige terrasjes, winkeltjes en zijn er verschillende bezienswaardigheden of toeristische attracties die zeker de moeite waard zijn om eens te bezoeken.

Inhoud

 • Geschiedenis en cultuur
 • Klimaat
 • Toerisme en bezienswaardigheden
 • uitgaansleven
 • Top 5 hotels
 • Top 5 restaurants
 • Top 5 bezienswaardigheden
 • Aanbiedingen van Lagos

 

Geschiedenis en cultuur

Geschiedenis 1

http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Old-Town-Lagos-Hostel/Lagos/74475

Lagos bezit een zeer rijke geschiedenis  en bestaat al sinds 2000 voor Christus.  De naam die deze stad toen had was ‘Lagobriga’  en betekende ‘vesting van het zonnegod’.  De Inwoners van de stad noemde men Conios.   De stad bestond uit inwoners zoals Kelten, Romein, Phoeniciers en nog zoveel meer.  In 716 Is de stad veroverd door de Moren, nadat zij de stad verovert hadden hebben ze de naam veranderd in Zawaia. De Moren hebben veel positieve invloeden gehad  voor de stad Lagos, Ze  hebben irrigatie ontwikkeld, sinaasappelbomen gepland en putten geslagen. Ook op gebieden zoals geneeskunde, wetenschap en architectuur stonden zij een stuk verder  en hebben zij de stad en omgeving veel bijgebracht.   Moslims, Christenen en joden leefden in de stad ongestoord  samen, wat verwonderlijk was voor deze tijd.   Dat de welvaart in Lagos zo goed ging heeft 450 jaar geduurd  en gedurende deze periode zijn er hier geen oorlogen geweest. In 1189 werd de hoofdstad Silves en Lagos verovert door de kruisridders  waarbij de stad helemaal ontvreemd en afgeslacht werd.  2 Jaar na deze belegering veroverde de Moren de stad terug, na de vele strijden  werd het koninkrijk Portugal gesticht door  Koning Alfons  III en deze  grenzen komen overeen met de grenzen  van het huidige Portugal . Tijdens de vele ontdekkingsreizen in de 15de eeuw stond Lagos hier centraal.  Zowel de straten als de historische gebouwen zijn zeer goed bewaard gebleven.  Verschillende ontdekkingsreizigers die door de stad hebben gelopen zijn Gil Eanes, Vasco da Gama en Columbus.

vasco en columbus

http://lastminuteportugal.nl/wp-content/uploads/2015/04/vasco-en-columbus.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

Klimaat

Heel de provincie van Algarve heeft een warm mediterraan klimaat, dit betekend dat zomers lekker warm zijn en de winters mild. De badplaatsen in Lagos bezitten over een grote populariteit omdat het hier zo warm is, dit komt door de warme Golfstroom die je hier terugvindt.   Deze golfstroom zorgt ervoor dat winters relatief warm zijn, in de zomer zorgt deze Golfstroom dan weer voor een warmere temperatuur die nog eens versterkt wordt door het gebergte  van Monchique dat je ten noorden van  Lagos kan terugvinden.  De temperaturen liggen hier iets een paar graden lager dan de steden die meer inlands terug te vinden zijn.

Toerisme en bezienswaardigheden

In Lagos zijn er genoeg toeristische attracties die je gedurende heel je vakantie bezig kunnen houden.  In het centrum zijn er tal van historische gebouwen zoals  het ‘Governor’s Castle’ die je  een duidelijk beeld geven van hoe de stad en de gebouwen in deze tijd eruitzagen. Rondom het stadje vind je de oude muren van de stad ook terug  samen met het fort van de haven. De haven is zeker de moeite waard om te bezoeken en deze  word het ‘Forta da Ponta da Bandeira’ genoemd.

dfsd

http://www.cm-lagos.pt/portal_autarquico/lagos/v_pt-PT/menu_turista/cultura/cultura_patrimonio/equipamentos/forte_pont_bandeira/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook de beeldschone stranden met de vele rotsen zijn een populaire attractie onder de toeristen.   De ponta da Piedade is een rots die zeer populair is bij de toeristen en is de meest gefotografeerde rots van heel Portugal.  In de zijwand van de rotsen kan je fossielen van  verschillende zeedieren terugvinden.  Je kan deze rotsen gaan bezoeken door  een bootje te huren of mee te reizen met een gids die je ernaartoe brengt en de beste  plekjes laat zien.

bezienwaardigheden 2

http://guia-viagens.aeiou.pt/ponta-da-piedade-distinguida-como-uma-das-praias-mais-bonitas/ponta-da-piedade-lagos-portugal-427_4/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Ook kan je de Lagos Zoo terugvinden en dit  is een speciale dierentuin met als hoofdreden de apeneilanden die de Zoo heeft.  De apeneilanden zijn door middel van klimmateriaal verbonden en op deze manier kunnen de apen van de ene plaats naar de andere plaats gaan.   Ook kan je wandelen door een tunnel van 60 meter waarrond een enorme vogelkooi gebouwd is. Ook zijn er tal van outdoor activiteiten  voor diegene die meer van sporten houden.  Er is een school waar je kan leren surfen of zeilen. Ook zijn er tours waarbij je het eiland gaat verkennen via een auto of  te voet. Ook zijn er boot tours die grotten gaan bezoeken of boten die opzoek gaan naar dolfijnen.

Uitgaansleven

Lagos is niet bekend als een stad met een groot uitgaansleven maar heeft wel verschillende barretjes waar je je gemakkelijk kan vermaken tot in de vroege uurtjes.  De barretjes zij niet alleen maar gericht op het jonger volk maar op verschillende leeftijden zoals: tieners, twintigers, dertigers, enzovoort. Ook zijn er bars die dan meer mikken op voetballiefhebbers waarbij ze een groot scherm ter beschikking hebben .  Lagos is ook in het bezit van discotheek  en een cultuur centrum waar op regelmatige tijdstippen nogal eens concerten gehouden worden.

Lagos Uitgaansleven

http://www.algarve1.biz/NL/algarve/lagos-41/

Top 5 hotels

 • Appartementen Vila Mos ( beoordeling: 8)
 • Appartementen Clube Porto Mos ( beoordeling: 8,3)
 • Hotel Vila Gale Lagos ( beoordeling:  4 sterren)
 • Appartementen Ancora Park ( beoordeling:  8,1)
 • Appartementen Vita Sol Park ( beoordeling: 7,6)

Bronvermelding: Sunweb.be

Top 5 restaurants

 • Cafe Odeon ( beoordeling: 5 sterren)
 • Cayo Coco ( beoordeling: 5 sterren)
 • Vivendo ( beoordeling: 5 sterren)
 • Restaurant Oxala ( beoordeling: 4,5 sterren)
 • Casa do Pintor – Gourmet & Bistro  ( beoordeling: 4,5 sterren)

Bronvermelding: Tripadvisor.nl

Top 5 bezienswaardigheden

 • Praia Dona Ana ( beoordeling:4, 5 sterren)
 • Camilo Beach (beoordeling: 5 sterren)
 • Ponta da Piedade  ( beoordeling: 5 sterren)
 • MJ’s Bar ( beoordeling: 4,5 sterren)
 • The Star ( beoordeling: 5 sterren)

Bronvermelding: Tripadvisor.nl

Aanbiedingen van Lagos

Lagos